Regisztráció Bejelentkezés Vendégkönyv Galéria

Max Machine
(Ultimax/VC-10)

A Max Machine a Commodore 64 eredeti konzol változata.1982 elején jelent meg Japánban. Amerikában Ultimax, Németországban VC-10 néven jelentették be, azonban csak Japánban dobták piacra. A gépben a Commodore 64 64 Kbyte ramjával szemben csak 4 Kbyte volt.A játék cartridge-okat a gép hátuljába kellett bedugni.
Max Machine keyboard
A Max Machine billentyűzete
A konzolnak/számítógépnek 66 gombos membrán billentyűzete volt, amelyen nem volt a legkellemesebb programot írni.Bár ezt túlságosan a gép sem támogatta. Max Machine Mini Basic I
MINI BASIC I
Két Basic változat jelent meg rá, amiket szintén cartridge-ról lehetett betölteni.A MAX BASIC, ami 2047 byte szabad memóriát hagyott, és a kevésbé használható MINI BASIC I, amely csupán 510 byte-ot hagyott programírásra, és nem támogatta a load/save funkciókat sem.
Commodore Max Machine
Commodore Max Machine
Magnót lehetett rá csatlakoztatni,de hiányzott róla a soros és az user port, így floppy meghajtót, nyomtatót, modemet nem lehetett rákötni.
Clowns

Clowns c. játék
50 és 100 ezer közötti darabszámban gyártották le, azonban nem volt hosszú életű gép.Mire Japánon kívűl bemutatták volna, már be is szüntették a gyártását.
CPU
1 Mhz MOS 6510
RAM
4 kbyte
ROM
Nincs beépített ROM - Cartridge-on
VIDEO
40x25 karakter
320x200 pixel
16 szín
HANG
SID 6581 -
3 csatorna/8 oktáv
4 hullámforma
PORT
RF Out
1/8 Jack Audio
Expansion Port
Channel Select
Datasette Port
2 Joystick Port
KEYB
66 gombos QWERTY